top of page
Relatietherapie

Relatietherapie

Emotionally Focused Couple Therapy is er voor alle koppels die hun band willen versterken. Door te groeien naar meer veilige verbinding met elkaar kan jullie relatie een plek worden waar jullie zich thuis kunnen voelen en vanwaaruit jullie beter kunnen omgaan met alle uitdagingen die op jullie pad komen.

Alle mogelijke redenen zijn goede redenen om extra zorg te dragen voor jullie relatie. Of jullie nu pas samen zijn en jullie graag jullie band willen versterken zodat jullie steviger staan om aan dit gezamenlijke avontuur te beginnen, of jullie nu een lastige relationele crisis doormaken door ontrouw of geweld, of mogelijk zijn jullie uit elkaar gegroeid door een lastig levensparcours omwille van gezondheidsproblemen, rouw door levend verlies of verlies van een kind of familielid, werkloosheidsproblemen of burn-out/depressie van een of beide partners... EFT helpt jullie om weer meer veilige verbinding te voelen met elkaar zodat jullie relatie een sterkere basis kan worden waar jullie allebei steun en begrip en acceptatie kunnen voelen.

Houd me Vast 1
548x840.jpg

Houd Me Vast

Houd Me Vast is een training voor koppels die aangeboden wordt door EFT-Belgium. Ze is bedoeld voor partners die geloven in hun relatie en op zoek zijn naar een weg om de verbinding opnieuw te versterken en de liefde te herontdekken.

Houd Me Vast is gebaseerd op de Emotionally Focused Couples Therapy, een krachtig en succesvol model voor relatietherapie dat werd ontwikkeld door dr. Sue Johnson en voortbouwt op het gelijknamige boek Houd Me Vast. Via volgende link kan je meer informatie terugvinden over de trainingen en inschrijven:

https://eft-belgium.org/houd-me-vast/

Gezinstherapie
1354066122_00b775d19c_o.jpg

Gezinstherapie

Het doel van EFT-familietherapie is om meer veiligheid, acceptatie en begrip te creëren voor alle betrokken familieleden. Dat doen we door nieuwe verbindende ervaringen en gesprekken te creëren in de sessie. Als jullie als familie meer veiligheid en rust kunnen ervaren wordt het spreken over zorgen met elkaar of het maken van afspraken en plannen veel makkelijker.

 

In EFT vertrekken we van het diep gevoelde vertrouwen dat alle ouders het beste willen voor hun kinderen en alle kinderen hun ouders gelukkig willen maken. Moeilijke uitdagingen in jullie leven hebben er mogelijk voor gezorgd dat deze innerlijke en natuurlijke drijfveren momenteel minder zichtbaar zijn geworden voor elkaar. In EFT-familietherapie staan we stil bij de blokkades die jullie als familie hinderen in het maken van veilige verbinding met elkaar. Het veiliger maken van relaties kan bijdragen aan het helen van pijn tgv allerlei moeilijke ervaringen die jullie als familie hebben doorgemaakt.

 

Ook volwassen kinderen zijn welkom met hun ouders of siblings.

Individuele therapie
Benefits%2Bof%2BPsychotherapy_edited.jpg

Individuele Therapie

EFT-therapie voor individuen is een relationele therapie, met als belangrijk doel dat jij je veiliger verbonden kan voelen in de relatie met belangrijke anderen in je leven en met jezelf. Veilige verbinding is de belangrijkste hulpbron waarover we beschikken in ons leven om te kunnen omgaan met alle uitdagingen die op ons pad komen. In die zin is deze therapie erop gericht dat je via de weg van nieuwe emotionele ervaringen op een constructievere manier kan omgaan met jouw kwetsbaarheid en existentiële dilemma's die we allemaal tegenkomen in ons leven.

bottom of page