Houd Me Vast is een training voor koppels die aangeboden wordt door EFT-Belgium. Ze is bedoeld voor partners die geloven in hun relatie en op zoek zijn naar een weg om de verbinding opnieuw te  versterken en de liefde te herontdekken.

 

Houd Me Vast is gebaseerd op de Emotionally Focused Couples Therapy, een krachtig en succesvol model voor relatietherapie dat werd ontwikkeld door dr. Sue Johnson en voortbouwt op het gelijknamige boek Houd Me Vast. Via volgende link kan je meer informatie terugvinden over de trainingen en inschrijven:

 

https://eft-belgium.org/houd-me-vast/

Voor relatietherapie op frequente basis heb je een ontmoeting van een uur met één van onze therapeuten. Er bestaat ook de mogelijkheid om intensiever te werken in eenmalige of sporadische blokken van halve of hele dagen. Hiervoor kan je contact opnemen met Katrien Lagrou.

Koppels die merken dat er doorheen de jaren afstand gekomen is en die verbinding en nabijheid met elkaar missen.

Koppels die geconfronteerd worden met verlies van gezondheid, werk of perspectief, en die hun relatie in deze stresserende periode willen versterken en beschermen voor de toekomst.

Koppels waarbij één van de partners geconfronteerd met depressie, een post-traumatische stress-stoornis of chronische ziekte.

Koppels die iemand dierbaar verloren (bv. een kind of een ouder), en die binnen hun rouwproces elkaar willen blijven bereiken.

Koppels die door gevoelens van wanhoop en machteloosheid wel eens over gaan tot geweld in een ultieme poging om elkaar te bereiken.

Koppels die deze belangrijke relatie willen beschermen voor de toekomst, doordat er bijvoorbeeld een kindje op komst is, of doordat er een belangrijke migratie gepland staat of achter de rug is.

Koppels die door een verschillende culturele of religieuze achtergrond de weg naar elkaar soms moeilijk vinden en tot een begrip en sterkere verbinding met elkaar willen komen.

In het Huis voor Relatietherapie kunnen koppels terecht die de verbinding graag opnieuw willen versterken en hun liefde willen herontdekken. Aan de hand van gesprekken helpen we koppels om beter te begrijpen wat er tussen hen gebeurt, om te zien waarom ze elkaar soms moeilijk kunnen bereiken. We ondersteunen hen om weer meer warmte en vertrouwen te voelen in hun relatie.

 

De betrokken relatietherapeuten zijn allen systeemtherapeuten of cliëntcentered-therapeuten en opgeleid in de Emotionally Focused Couples Therapy (EFT).

 

EFT is een krachtig en succesvol therapiemodel dat ontwikkeld werd door Sue Johnson. De therapie streeft naar een verbetering en verdieping van de emotionele band tussen partners. Liefde en emoties staan centraal in de therapie. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat 70 tot 75% van de koppels die EFT-therapie krijgen herstellen van stress en 90% vertoont een belangrijke verbetering.

 

EFT wordt ook gebruikt in psychotherapeutisch werk met individuen en families.

 

Uitgebreidere info kan je terugvinden via volgende websites:

 

https://eft-belgium.org

https://iceeft.com

 
 
 
 
contact