Over ons

Wij zijn een kleinschalige groepspraktijk, opgericht door Katrien Lagrou. Onze focus ligt op relatietherapie volgens het EFT-model. Hierin zijn we allen gespecialiseerd. We houden de vinger aan de pols door regelmatig onderling overleg en het volgen van opleiding.

Onze therapeuten

 • LinkedIn - Black Circle

op afspraak

0478 429 359

 • LinkedIn - Black Circle

vrijdagen (9u tem 15u)

0493 52 00 21

 • LinkedIn - Black Circle

dinsdagen (9u tem 17u)

0474 62 43 48

Katrien Lagrou

Van kleins af heb ik een uitgesproken interesse voor mensen, in wat hen bezighoudt, wat hen drijft en hen doet doen wat ze doen. Als kind was ik vaak geïntrigeerd door volwassenen die iets vrij en lichts over zich leken te hebben. Ik probeerde me voor te stellen wie ze waren en hoe hun levens eruit zagen. Later kwam ik er achter dat de mate waarin iemand zich vrij en licht of net beperkt en afgesneden voelt, veel te maken heeft met verbinding en met het wel of niet hebben van sterke persoonlijke relaties die - zoals ik intussen heel goed begrijp - veel impact hebben op ons persoonlijk welbevinden en onze mentale en fysieke gezondheid. Na mijn opleidingen tot maatschappelijk werker, klinisch psychologe en contextuele systeemtherapeute voelde ik me helemaal thuiskomen in de Emotionally Focused Couples Therapy. Dit model vat op een wetenschappelijke manier iets wat ons allen verbindt en wat we allemaal nodig hebben. Namelijk relaties waarin we ons graag gezien, geborgen en goed voelen over wie we zijn en wat we voor anderen betekenen. Het vat onze diepe emotionele behoefte aan connectie met onze partner, onze kinderen, onze ouders, … en elkaar.

 

Mijn diepe interesse voor relaties en EFT bracht me bij de oprichting van het ‘Huis voor Relatietherapie’ waar ik als supervisor werk met een aantal gedreven EFT-collega’s.  

 

Daarnaast werk ik als relatie-en familietherapeute voor de MindBodyUnit (UPCKULeuven) en geef ik in verschillende opleidingsinstituten opleiding en supervisie, veelal over relatie- en familietherapie, gehechtheid en het Zelf van de therapeut.

 

Ik ben lid van de volgende verenigingen:

 • BVRGS - Belgische Vereniging voor Relatietherapie, Gezinstherapie en Systeeminterventie

 • BFP - Belgische Federatie voor Psychologen

 • EFT-Belgium – Emotionally Focused Therapy

 • ICEEFT - International Centre For Excellence in Emotionally Focused Therapy

Gianina Frediani

Een film die diep raakt, een filosofische discussie, een boek om over na te denken of een diepzinnig gesprek,... het zijn allemaal dingen die mij enthousiast maken omdat ik iemand ben die graag zoekt naar de diepere lagen in het leven. Het is in die diepgang van het leven dat ik me het meest verbonden voel met de mensen om me heen. In een gesprek waarbij iemand vertelt over zijn grote verlangens of diepe angsten ontstaat er vaak iets moois: er ontstaat een menselijke ontmoeting waarbij alle maskers afvallen en we gewoon onszelf (kunnen) zijn. Puur, eerlijk, en kwetsbaar.

In mijn werk in het CGG, een ambulant centrum waar mensen met diverse klachten terecht komen, ontmoet ik veel mensen die omwille van omstandigheden op hun meest kwetsbaar bij mij terecht komen. Ik bewonder dan altijd hun moed om hun verhaal te komen vertellen. Zo ben ik in mijn werk al in aanraking gekomen met een hele brede waaier van thematieken en heb ik vele mensen ontmoet met heel verschillende verhalen. Toch valt het me op dat in zijn essentie deze mensen vaak over hetzelfde spreken: over hechting en over relaties. Over hoe ze verlangen naar verbinding met anderen, maar hierin gekwetst zijn en daardoor bang en voorzichtig geworden zijn; over hoe ze aarzelen om opnieuw het risico te nemen om de verbinding met de ander aan te gaan; over hoe eenzaam ze zich soms (in relaties) kunnen voelen,...

Ik zocht de voorbije jaren naar therapeutische kaders om deze mensen te begeleiden in hun pijn en aarzelingen omtrent het niet meer in verbinding kunnen of durven staan met anderen. In het cliëntcenterend gedachtegoed dat mij erg boeit vond ik helpende ideëen, maar als relatie-en gezinstherapeut geloof ik in vele gevallen toch nog het meest in het samen brengen van mensen in eenzelfde ruimte om met elkaar te spreken. Zo kwam ik in aanraking met Emotionally Focused Couples Therapy (EFT) - een therapiekader dat koppels samen brengt en hen helpt om terug in verbinding te kunnen en durven staan met elkaar. Het EFT-kader ligt mij erg nauw aan het hart, omdat ik telkens tijdens gesprekken met koppels voel dat we spreken over waar het echt om draait tussen partners. Het raakt de essentie.

Toen ik hoorde dat ik in het Huis voor Relatietherapie samen met andere gedreven EFT-collega’s en met de deskundige supervisie van Katrien Lagrou mijn passie voor EFT verder vorm zou kunnen geven, heb ik niet lang getwijfeld om mij hiervoor te engageren. Naast mijn werk als relatie- en gezinstherapeut in het CGG te Genk en Maasland werk ik dus ook op vrijdagen in het Huis voor Relatietherapie.

 

Ik ben lid van:

 • BFP - Belgische Federatie voor Psychologen

 • EFT-Belgium – Emotionally Focused Therapy

 • ICEEFT - International Centre For Excellence in Emotionally Focused Therapy

 • BVRGS - Belgische Vereniging voor Relatietherapie, Gezinstherapie en Systeeminterventie

Hanne Devinck

  

Tijdens mijn middelbare schooljaren ontwikkelde ik al een uitgesproken interesse om later ‘iets met mensen’ te gaan doen. Ik koos voor de richting humane wetenschappen en ging daarna naar de hogeschool om orthopedagogie te studeren. Na het afstuderen ging ik aan de slag als contextbegeleidster binnen de bijzondere jeugdzorg.

Tijdens mijn jaren als gezinsbegeleidster werd ik getroffen door hoe sterk een band tussen mensen kan zijn. Ik raakte geïnteresseerd in de interacties tussen mensen, en het effect van deze interactie op de zelfbeleving. Zo besloot ik me bij te scholen tot contextueel systeemtherapeut waarna ik ook zelfstandig aan de slag ging.

De kracht van de gesprekken tussen mensen en het effect van therapeutische gesprekken op zowel de mensen zelf als in hun relaties, raakten me zo dat ik besloot me verder te verdiepen in de relatietherapie. Daarom schoolde ik me bij als Emotionally Focussed Couples Therapist.

 

EFT voelt voor mij als thuiskomen. Ik merk dat deze therapievorm alles omvat waar ik in geloof en me een manier van werken biedt die nauw aansluit bij wie ik ben als persoon en als therapeut. De kracht van de emoties tussen mensen zetten aan tot verandering, verdieping en verbinding. Zich veilig verbonden voelen met de partner is op zijn beurt belangrijk om steviger in de eigen schoenen te kunnen staan en met een grotere zelfzekerheid de buitenwereld tegemoet te treden. Als therapeut wens ik ieder individu en ieder koppel toe deze verbondenheid te mogen ervaren.

 

Ik ben dan ook blij binnen het Huis voor Relatietherapie te kunnen werken als EFT-relatietherapeute. Deze setting, waar regelmatig intervisie en supervisie plaatsvindt met EFT-collega’s, daagt me uit mezelf verder te ontwikkelen en te verdiepen.

 

Naast mijn werk binnen het ‘Huis voor Relatietherapie’ werk ik als Psychosociaal begeleider bij CAW Boom Mechelen Lier.

 

Ik ben lid van:

 • BVRGS - Belgische Vereniging voor Relatietherapie, Gezinstherapie en Systeeminterventie

 • EFT-Belgium – Emotionally Focused Therapy

 • ICEEFT - International Centre For Excellence in Emotionally Focused Therapy

 
 
 
contact