top of page
Schermafbeelding 2021-02-07 om 21.59.40.

6 therapeuten

Opgeleid in Emotionally Focused Therapy

Bekijk hieronder wie wanneer in ons Huis werkt.

1591185764967.jpeg

Katrien Lagrou

Koppels

Families

Individuen

Supervisie

Op afspraak

katrien@huisvoorrelatietherapie.be

Van kleins af heb ik een uitgesproken interesse voor mensen, in wat hen bezighoudt, wat hen drijft en hen doet doen wat ze doen. Als kind was ik vaak geïntrigeerd door volwassenen die iets vrij en lichts over zich leken te hebben. Ik probeerde me voor te stellen wie ze waren en hoe hun levens eruit zagen. Later kwam ik er achter dat de mate waarin iemand zich vrij en licht of net beperkt en afgesneden voelt, veel te maken heeft met verbinding en met het wel of niet hebben van sterke persoonlijke relaties die - zoals ik intussen heel goed begrijp - veel impact hebben op ons persoonlijk welbevinden en onze mentale en fysieke gezondheid. Na mijn opleidingen tot maatschappelijk werker, klinisch psychologe en contextuele systeemtherapeute voelde ik me helemaal thuiskomen in de Emotionally Focused Couples Therapy. Dit model vat op een wetenschappelijke manier iets wat ons allen verbindt en wat we allemaal nodig hebben. Namelijk relaties waarin we ons graag gezien, geborgen en goed voelen over wie we zijn en wat we voor anderen betekenen. Het vat onze diepe emotionele behoefte aan connectie met onze partner, onze kinderen, onze ouders, … en elkaar.

 

Mijn diepe interesse voor relaties en EFT bracht me bij de oprichting van het ‘Huis voor Relatietherapie’ waar ik als supervisor werk met een aantal gedreven EFT-collega’s.  

 

Daarnaast werk ik als relatie-en familietherapeute voor de MindBodyUnit (UPCKULeuven) en geef ik in verschillende opleidingsinstituten opleiding en supervisie, veelal over relatie- en familietherapie, gehechtheid en het Zelf van de therapeut.

 

Ik ben lid van de volgende verenigingen:

 • BVRGS - Belgische Vereniging voor Relatietherapie, Gezinstherapie en Systeeminterventie

 • BFP - Belgische Federatie voor Psychologen

 • EFT-Belgium – Emotionally Focused Therapy

 • ICEEFT - International Centre For Excellence in Emotionally Focused Therapy

Katrien
profielfoto.jpg

Jasmijn Deforche

Koppels

Individuen

maandag (9u-17u)

jasmijn@huisvoorrelatietherapie.be

Ik ben Jasmijn Deforche, dochter, partner, moeder, vriendin en psychologe.

Ik studeerde af als psychologe in 2003. Na te hebben gewerkt in de bijzondere jeugdzorg en een omweg in het onderwijs heb ik er, samen met mijn echtgenoot, voor gekozen om niet meer buitenshuis te werken om meer tijd voor ons gezin van drie kinderen te maken.

 

In 2015 wou ik ontzettend graag opnieuw professioneel aan de slag en heb ik een opleiding Insight Focussed Therapy (IFT) in Nederland gevolgd. Op dat moment was ik in mijn persoonlijke zoektocht al bij het begrip ‘Gehechtheid’ beland. Toen bleek dat dat ook de kern was van de IFT, voelde dat als thuiskomen. De cirkel was rond voor mij, ik had mijn pad gevonden.

 

Sindsdien heeft het me ook in mijn werk niet meer los gelaten. Zowel in de begeleiding van individuen als in de begeleiding van ouders met hun hele jonge kinderen. Vervolgens volgde ik ook de EFT basis en verdiepingsopleiding en begeleid ik koppels in hun (zoek)tocht naar een meer verdiepende, vervullende en verbindende relatie. 

Hilde
PraktijkHilde-6.jpg

Hilde De Voghel

Koppels

dinsdag (9u-17u)

hilde@huisvoorrelatietherapie.be

0476 32 14 73

Als kind was ik enorm nieuwsgierig. Wat me fascineerde was hoe mensen zich verhouden tot elkaar. Ik nam waar dat mensen elkaar kunnen raken en beïnvloeden door hun emoties uit te drukken. Zo leerde ik hoe emoties als een soort kompas functioneren. Ze wijzen je de weg op vlak van behoeftes, zowel op individueel als relationeel vlak.

 

Vandaar dat ik me in mijn werk als EFT-koppeltherapeute vooral richt op het uitspreken van onderliggende emoties naar elkaar. Door deze expressie verandert de negatieve interactie en de manier waarop partners naar elkaar kijken.

 

Graag help ik mensen in verschillende relatievormen om het evenwicht te zoeken tussen authenticiteit en aanpassing. Daarin combineer ik helderheid met zachtheid en lichtheid met diepgang. 

Ik ben daarom zeer blij dat ik in het Huis voor Relatietherapie gelijkgezinden vond.

 

Van opleiding ben ik Emotion-Focused Therapeute en koppeltherapeute. Verder volgde ik nog verschillende opleidingen waaronder Systemisch werken en Traumawerk. Ik vind het belangrijk om me permanent en internationaal bij te scholen bij de allerbesten. Hieronder bevinden zich Sue Johnson, Rhonda Goldman, Catalina Woldarsky, Robert Elliott, Leslie S. Greenberg, Jeanne C. Watson, Ursula Franke, Jan Jacob Stam, ….

 

Verder ben ik lid van verschillende verenigingen:

 • EFT-Belgium – Emotionally Focused Therapy

 • ICEEFT – International Centre for Excellence in Emotionally Focused Therapy

 • VVCEPC – Vlaamse Vereniging voor Cliëntgericht-Experiëntiële Psychotherapie

20210129_171837_edited.jpg

Kathleen Tobback

Koppels

woensdag (9u-13u)

kathleen@huisvoorrelatietherapie.be

Ik ben mijn professionele loopbaan gestart met het begeleiden van kinderen. Daaruit ontstond mijn interesse in systemen, gezinnen en vanuit het werk met gezinnen groeide mijn honger in therapeutische processen begeleiden.

Nu besef ik dat iedere keuze goed is geweest en dat dit gaandeweg heeft bijgedragen in mijn professioneel vormingsproces als relatietherapeut. Daarnaast hoop ik dat ik de zin en de ‘goesting’ in het verdiepen, verbreden van die groei blijf voelen en volgen.

Hier sta ik ook echt voor, namelijk vanuit ons voelen en begrijpen dichter komen bij de kern van wat echt telt. Mensen hierin mogen ondersteunen vind ik een absoluut voorrecht.

EFT biedt me een kader om dit te doen, om jullie op weg te helpen in jullie hoop en verlangens.

Naast mijn werk in het Huis voor Relatietherapie, werk ik ook in mijn eigen praktijk met zowel individuen als koppels. Daarnaast werk ik ook voor het CAW, specifiek met koppels die zijn vastgelopen in een geweldsspiraal.

Ik heb een opleiding genoten in systeem- en contextueel werken en het oplossingsgerichte kader. Daarnaast ben ik ook erkend als therapeut in de integratieve therapie en ben ik ook geschoold als EFT-therapeut.

Kathleen
Foto%20Website%20Catherine%20Vanthemsche

Catherine Vantemsche

Koppels

Individuen

donderdag (9u-17u)

catherine@huisvoorrelatietherapie.be

Al van kleins af aan ben ik getuige van de liefde tussen mijn grootvader en grootmoeder en tussen mijn moeder en vader. Een liefde die een leven duurt. Ik kreeg er steeds een warm gevoel van als ze hun verhalen deelden, en ik kon er nooit genoeg van krijgen, elke keer opnieuw. Ik genoot van de gestolen verliefde blikken waarmee ze naar elkaar keken. Zoals bij ieder van ons waren hun leven en relatie verre van perfect. Maar de liefde was (en is nog steeds) voelbaar.

 

Ik heb relaties in het algemeen en de kracht van de sociale groep altijd intrigerend gevonden. Van bij de geboorte hebben we verbinding nodig om te overleven, en dit verandert niet naarmate we ouder worden. Het schept ook een stukje mee wie we zijn en wie we kunnen worden. Ik ben niet alleen hierdoor geboeid. Ook de biologie van de mens fascineert me. Hoe beïnvloedt die onze evolutie, en hoe heeft die factor bijgedragen tot het complexe geheel dat we zijn?

 

Deze zoektocht heeft mij gebracht naar waar ik nu ben, psycholoog en relatie- en systeemtherapeute. De afgelopen tien jaar heb ik in mijn spreekkamer gevoeld wat er kan gebeuren als de tijd even stil kan staan en mensen zichzelf en elkaar kunnen ontmoeten.

 

Het fantastische aan EFT is dat het ons terugbrengt naar de essentie. Uiteindelijk willen we allemaal graag gezien worden door de persoon of personen die wij ook graag zien. We willen in de blikken die we elkaar toewerpen, de beste versie van onszelf warm weerspiegeld zien. We willen voelen dat we er toe doen, en dat de ander er zal zijn als we hem of haar nodig hebben. En dit ondanks alle imperfecties en ups en downs.

 

Op de eerste rij mogen zitten wanneer mensen oprecht gaan zoeken naar betekenis, voelt elke keer nog even uitzonderlijk aan. Ik kijk er naar uit om dit verder te kunnen zetten, samen met de andere ervaren EFT-therapeuten in het Huis voor relatietherapie.

 

Want, zoals Antoine de Saint-Exupéry het zo mooi zegt: « L’essentiel est invisible pour les yeux, on ne voit bien qu’avec le coeur »

Ik ben lid van:

 • BVRGS - Belgische Vereniging voor Relatietherapie, Gezinstherapie en Systeeminterventie

 • VVKP - Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen

 • BFP - Belgische Federatie voor Psychologen

 • EFT-Belgium - Emotionally Focused Therapy

 • Psychologenkring Leuven

Catherine
Image.jpeg

Eva Dries

Koppels

vrijdag (9u-17u)

0471/52 32 30

eva@huisvoorrelatietherapie.be

Hechting en verbinding. Vanaf het moment dat deze krachtige begrippen mijn levenspad kruisten, werd ik getroffen door de diepgaande innerlijke connectie met mij als persoon. Deze rijke woorden omvatten de kern van wat het leven voor mij zó betekenisvol en richtinggevend maakt, nl. emotionele verbinding in relatie met dierbaren. De nood aan verbinding met en de behoefte gezien te worden door veilige hechtingsfiguren wordt met het leven geboren. Zorgt voor een veilige haven en uitvalsbasis om het leven te exploreren en betekenisvol vorm te geven. Deze nood en behoefte blijven onontbeerlijk tot zelfs het verlies van het leven. Het maakt het zijn als persoon betekenisvol en verdiepend.

 

Op een gegeven moment werd ik in mijn persoonlijk leven getroffen door de ongewenste intrede van een neurodegeneratief proces in mijn naaste omgeving. Ik werd getuige van het proces waarbij men de verbinding verliest met zichzelf én zijn naasten. Een scala aan emoties en vele vragen gaven mijn zoektocht richting in een poging het proces te begrijpen. Na mijn studies klinische psychologie koos ik dan ook voor het werkveld gerontopsychiatrie, neurologie, neurochirurgie en verdiepte ik mezelf in de klinische neuropsychologie. Dit interessegebied reist verder met mij mee in mijn functie als (neuro)psychologe en systeemtherapeute binnen OPZC Rekem op een residentiële afdeling voor personen met een matig tot vergevorderd dementieel beeld. Het voelt hartverwarmend te mogen ervaren hoe verbindend en waardevol contacten nog steeds kunnen zijn met personen met dementie, doch op een meer niet-talige manier via oogcontact, aanrakingen, nabijheid, ... Echter spreekt ook hier de kracht van verbinding. Kortom, verbindende relaties zijn en blijven onmisbaar gedurende heel onze levensweg.

Via de opleiding gezins-, relatie- en systeemtherapie ontmoette ik Emotionally Focused Couple Therapy. Net zoals thuiskomen, een plek waar liefde overheerst en armen je omhelzen. Een taal die leek te resoneren met wie ik ben als persoon/psychotherapeute en waar ik in geloof. EFT geeft woorden aan de essentie waar het over gaat binnen emotioneel belangrijke relaties, nl. liefde, emoties en verbinding. Daarnaast reikt EFT een kader aan om te spreken over en aan de slag te gaan met relaties waar de verbinding uitgerafeld wordt vanwege levenservaringen die op je pad komen. Het aanbod om mij te mogen engageren in deze praktijk voor relatietherapie, omringd met collega’s die dezelfde taal spreken en onder supervisie van Katrien Lagrou, heb ik met twee vastberaden handen aangenomen. Mezelf ten volle onderdompelen in de wereld van EFT is een koers die ik met veel enthousiasme verder wil varen.

 

Lid van verenigingen:

 • VVKP en BFP

 • EFT-Belgium

 • BVRGS: lopende

Eva
bottom of page